Gestoofde Indiase witte kool:
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de Spaanse peper en de ui fijn Snijd de winterpeen en koolraap in schuine plakjes. Halveer de witte kool, verwijder de kern en snijd de witte kool in zo dun mogelijke reepjes Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en de ui gedurende 1 minuut voeg dan de Spaanse peper, kurkuma, komijnpoeder en de currypasta toe en roerbak circa 2 minuten. Voeg de winterpeen en koolraap toe en roerbak met deksel op de pan circa 10 minuten. Voeg de witte kool toe en bak circa 4 minuten. Schenk het water erbij, breng aan de kook en kook de witte kool op laag vuur met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Kidneybonencurry:
Pel en snipper de uien. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, komijnpoeder en de garam masala circa 2 minuten. Giet en spoel de kidneybonen af en voeg ze met de tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur koken. Pluk en snijd de koriander grof. Roer de helft van de koriander door de kidneybonencurry en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verdeel de witte kool en de kidneybonencurry over borden en bestrooi met de resterende koriander. Serveer de mangochutney erbij
Dit heb je nodig voor 4 personen
Gestoofde Indiase witte kool:
2 teentjes knoflook
1 grote ui
zonnebloemolie
2 tl kurkuma
2 tl komijnpoeder
1 el rode currypasta
1/2 rode spaanse peper
1 grote winterpeen
1 dikke plak koolraap
1 witte kool
100 ml water
Kidneybonencurry:
2 rode uien
3 tomaten, of 1 blikje tomatenblokjes op sap
1 tl komijnpoeder
1 tl garam masala
400 g kidneybonen (potje)
100 ml water
verse koriander
Om te serveren:
Mangochutney uit een potje (of zelf gemaakt!)