Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Gestoofde palmkool met gehaktballetjes en citroen (recept van Barry en Vivian)

Gestoofde palmkool met gehaktballetjes en citroen (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement



 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400-500 gram palmkool
300 gr half-om-half gehakt
2 grote sjalotten (of kleine rode uien)
4 tenen knoflook
½ ei
1 volle tl Provençaalse kruiden
2 el paneermeel
½ citroen
10 zwarte olijven
2 el olijfolie
200 ml groentebouillon
Parmezaanse kaas ter garnering
zout en peper

Bereidingswijze

Snipper een halve sjalot en 2 tenen knoflook. Meng dit goed met het gehakt, ei, Provençaalse kruiden en paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. Rol er 12 kleine gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in een brede stoofpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Schep uit de pan.
Was de palmkool, verwijder de dikke nerven en snijd de bladeren in reepjes. Snijd de overige sjalotten en knoflook in dunne plakjes. Snijd ook de citroen in dunne plakjes. Fruit de sjalot en knoflook een paar minuten tot glazig. Voeg de citroenplakjes toe en fruit 3 minuten mee tot ze zacht zijn. Voeg de palmkool toe en schep om. Schep de gehaktballetjes terug in de pan. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, leg een deksel op de pan, draai het vuur lager en laat het geheel 10-15 minuten stoven, tot de palmkool zacht is en de gehaktballetjes gaar zijn. Halveer de olijven en schep erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Garneer met wat geschaafde Parmezaanse kaas erover.
Serveer met pasta, geroosterde aardappeltjes, aardappelpuree of polenta.

Tip: je kunt dit gerecht ook maken met vegetarische gehaktballetjes.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.