Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Gevulde savooiekool met zuurkool en gepofte peterseliewortel (recept chef-kok Sander Lenselink).

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Schil de peterseliewortel en snijd in parten. Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de peterseliewortel op een ovenplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout en meng samen met olijfolie door elkaar. Schuif de bakplaat in de oven en laat mooi gaar worden in ongeveer 15-30 minuten. Gaar de zuurkool in wat witte wijn. Maak de bladeren van de savooiekool los, de buitenste eventueel niet mooie bladeren kunnen weg. Blancheer de bladeren (het meest rauwe eraf) en laat uitlekken. Snijd de grove nerf eruit.
Neem een ring of een koffiekopje. Vouw er een blad van de kool in, doe er zuurkool in en vouw dicht.
Draai de ring of het kopje om en dan heb je een pakketje van savooiekool met zuurkool. Doe deze pakketjes in een ovenschaal met boter, uienringen en wat knoflook. Laat afgedekt warm worden in de oven op 160 graden in 15 minuten. Serveren met de gepofte peterseliewortel.

vegetarisch

Ingrediënten

1 Savooiekool
500 gram zuurkool
witte wijn
4 peterseliewortelen
peper en zout
olijfolie
boter
2 uien
knoflook

 

 

 

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.