Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Groene cassoulet (recept van Barry en Vivian)

Groene cassoulet (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Cassoulet is een rijke stoofpot uit het zuidelijke binnenland van Frankrijk en wordt meestal gemaakt met witte bonen, gekonfijte eend, worstjes en ganzenvet. Wij vervangen het vlees door tuinmelde. Of deze snellere, frissere en lichtere bonenstoofpot dan nog een cassoulet genoemd mag worden, is nog maar de vraag... Maar wat we wel weten is dat deze cassoulet heerlijk met van alles te combineren is. Denk aan een gepocheerd eitje, gegrilde vis, kip, courgette of verkruimelde fêta en knapperig brood.

 

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

300 gr tuinmelde
50 gr hazelnoten of pijnboompitten
50 ml olijfolie
20 gr peterselie
1 citroen
2 tenen knoflook
1 kg cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
200 ml groentebouillon
eventueel 4 stengels bleekselderij
zout en peper

Bereidingswijze

Scheur de blaadjes tuinmelde van de stengels af. Je hebt 200 gram bladeren nodig. Pel de tenen knoflook en snijd in grove stukjes. Pureer in een blender, keukenmachine of met een staafmixer de melde, knoflook, hazelnoten, olijfolie, peterselie, rasp van de citroen en 1 eetlepel citroensap tot een pestoachtige substantie. Voeg wanneer nodig een klein scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
Gebruik je de bleekselderij? Snijd deze dan in dunne plakjes en fruit enkele minuten in wat olijfolie. Giet de bonen af en spoel om. Doe de bonen met de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep de meldesaus erdoorheen (en eventueel de bleekselderij) en breng opnieuw aan de kook. Warm 2 minuten door en breng op smaak.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.