Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Hartige taart met bietjes en zalm (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif je werkvlak licht met bloem en rol hierop het bladerdeeg uit tot een grote rechthoekige lap. Leg de lap op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf met een mes, op 2 centimeter van de rand, het deeg rondom in (maar niet helemaal door), zodat het er als het ware als een fotolijstje uit gaat zien. Deze rand zal tijdens het bakken omhoog komen zodat een mooie rand om je taart ontstaat. Prik met een vork wat gaatjes in het middendeel. Meng de mascarpone, mierikswortel en het sap van de citroen door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Smeer het mascarponemengsel uit over het middendeel van de bladerdeegbodem, laat de rand vrij. Snijd de bieten in partjes en leg ze dakpansgewijs op het mascarponemengsel. Duw ze er een beetje in. Breng wederom op smaak met zout en peper en sprenkel er wat olijfolie over. Klop het ei los en smeer hiermee de rand van de taart in. Bak de taart 20 minuten in het midden van de oven, tot het deeg goudbruin en gerezen is. Verdeel de rucola over de taart en drapeer de gerookte zalm erop. Breng eventueel nog op smaak met zout, peper en dille.

Ingrediënten

De combinatie biet, mierikswortel en gerookte zalm is een klassieke combinatie waar we deze keer een hartige taart van hebben gemaakt. Eet je liever vegetarisch? Vervang dan de gerookte zalm door geroosterde hazelnoten.

Hoofdgerecht 4 personen:

 250 gr mascarpone (of half mascarpone, half crème fraîche)
3 el geraspte mierikswortel (het liefst vers, anders uit een potje, vervang eventueel door sterke mosterd)
1 citroen

500 gr gare bietjes (gekookt of gepoft)
olijfolie
1 ei
200 gr gerookte zalm
320 gr bladerdeeg
bloem
een handje rucola, waterkers of dille
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.