Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Hartverwarmende ragout van worstjes en champignons (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2019_bew_herfst.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Schenk 200 ml kokend water over de gedroogde paddenstoelen en laat ze 30 minuten weken. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Verwijder de pitjes van het rode pepertje en snijd fijn. Hak de rozemarijn fijn. Verwijder het velletje van de varkensworstjes en snijd het vlees in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak hierin het vlees onder regelmatig roeren tot ze gaar zijn en rondom goudbruin. Schep het vlees uit de pan en zet weg. Fruit in dezelfde pan de uit tot zacht en glazig. Voeg de knoflook, rode peper, venkelzaadjes en rozemarijn toe. Fruit het even mee. Knijp dan zoveel mogelijk vocht uit de geweekte paddenstoelen (vang het vocht op) en voeg ze ook toe aan de pan. Bak het geheel nog 2-5 minuten. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Laat het pruttelen tot de wijn bijna geheel verdampt is. Voeg dan de stukjes worst, laurierblaadjes en tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het, onder af en toe roeren, ongeveer 20 minuten pruttelen. Voeg eventueel nog enkele eetlepels van het opgevangen paddenstoelenvocht toe om de saus de gewenste dikte te geven.

Snijd ondertussen de champignons in dikke plakken. Bak ze in een beetje olie in een  ruime koekenpan tot ze zacht, glanzend bruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep ze dan door de tomatensaus en warm het geheel goed door. Serveer met verse peterselie. 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 6 personen.

Dit hartverwarmende gerecht willen we graag met jullie delen. Wij aten het met couscous en een frisse (venkel)salade, waardoor een stevige ragout toch ook heel licht kan worden.

30 gram gedroogde paddenstoelen (zoals Fungi porcini secchi. Dit vind je bijvoorbeeld in het Italiaanse schap van de supermarkt)
450 gram champignons
6 eetlepels olijfolie
600 gram verse varkensworstjes
1 ui
2 tenen knoflook
blaadjes van 1 takje rozemarijn
2 theelepels venkelzaad
½ rode peper
150 ml witte wijn
2x 400 ml tomatenblokjes (uit blik)
3 laurierblaadjes
verse peterselie
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.