Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

In z’n geheel geroosterde romanesco met citroen en tijm (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

We vinden het altijd zo zonde wanneer je de parmantige 'Efteling-torentjes' van de romanesco moet opdelen in roosjes. Dus dachten we: "Waarom niet, net als met een van onze favoriete recepten met bloemkool, de romanesco in zijn geheel roosteren en serveren?" Na wat finetunen ontstond dit recept.

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 romanesco
2 el olijfolie
1 citroen
2 tenen knoflook
3 tl verse tijmblaadjes
eventueel een snufje chilivlokken
eventueel Parmezaanse kaas
zout en peper

 

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Breng in een ruime pan water aan de kook. Snijd eventueel het kontje van de romanesco af zodat hij goed rechtop kan staan. Leg de romanesco in het kokende water en kook 10 minuten. Schep hem uit de pan en zet hem rechtop in een ovenschaal. Sprenkel de olijfolie erover en wrijf het er met je handen voorzichtig een beetje in zodat de olie goed verdeeld is. Knijp een halve citroen over de romanesco uit. Snipper het teentje knoflook. Verdeel de knoflook en tijmblaadjes over de romanesco en duw het voorzichtig tussen de roosjes. Rasp de schil van een halve citroen erboven en bestrooi met zout, peper en eventueel chilivlokken. Rooster de romanesco 30-40 minuten in het midden van de oven tot hij beetgaar is. Knijp vlak voor het serveren de andere helft van de citroen erboven uit en rasp er eventueel wat Parmezaanse kaas over.

Lekker met aardappelpuree of pasta met tomatensaus. 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.