Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Indiase gebakken aardappels met NZ spinazie (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2019_bew_herfst.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van 2 centimeter. Doe ze in een pan en giet er zoveel water bij dat ze onder staan. Breng aan de kook en kook de aardappels 8-10 minuten tot ze net gaar zijn. Giet af en laat uitdampen. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Snijd de knoflook, gember en peper fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de komijn- en mosterdzaadjes tot ze beginnen te ‘poppen’. Voeg de ui toe en fruit zachtjes tot de ui glazig en goudbruin is. Voeg de knoflook, peper, gember, kurkuma, korianderpoeder, garam masala en paprikapoeder toe en fruit 3 minuten mee. Draai het vuur hoog, voeg de aardappel toe en bak ze rondom goudbruin. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Was de spinazie. Haal de bladeren van de stengels af en snijd de stengels in zo dun mogelijke plakjes. Voeg de tomaat en spinaziestengels toe aan de aardappels en bak 3-5 minuten mee. Voeg tot slot de spinazieblaadjes toe, roer goed door elkaar tot de bladeren zijn geslonken en het geheel goed warm is. Breng op smaak met zout en peper.

vegetarisch

Ingrediënten

Als kinderen dachten Barry en ik dat aardappels iets typisch Nederlands waren en dat ze voorbestemd waren voor stamppot. Inmiddels hebben we geleerd dat aardappels zich juist ook heel goed lenen voor diverse ‘exotische’ smaken en populair zijn in vele buitenlandse keuken, zoals de Indiase. Serveer dit Indiase aardappelgerecht met naan of rijst, dikke yoghurt, partjes limoen en verse koriander.

Hoofdgerecht 4 personen:

900 gr vastkokende aardappels
3 el zonnebloemolie of (geklaarde) boter
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 groene peper
2 cm gember
2 vleestomaten
350 gr Nieuw-Zeelandse spinazie
1 el komijnzaad
1 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
1 ½ tl garam masala
1 tl pikant paprikapoeder
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.