Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Italiaans gegratineerde witlof

header-recepten2019_bew_zomer.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Maak de witlofstronken schoon en snijd het bittere uiteinde eruit. Kook de witlof 10 minuten in kokend water met zout. Laat ze heel goed uitlekken en leg ze in een ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de tomaten in kleine blokjes.  Verdeel de tomaten over de witlof. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en strooi deze eveneens over de schotel. Dek de witlof af met het paneermeel en verdeel tenslotte de klontjes boter erover. Zet de schotel in de oven en laat er in 20 minuten een mooi goudbruin korstje op komen. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze fijn. Strooi ze over de schotel zodra deze uit de oven komt en serveer.

vegetarisch

Ingrediënten

4 struikjes witlof
zout
4 tomaten
2 takjes verse basilicum
250 gr mozzarella
2 el paneermeel
1 klont boter

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.