Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Japanse frittata (recept van Barry en Vivian)

Japanse frittata (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Frittata, een soort reuzenomelet, is in Italië ontstaan uit armoede. Men stopte er alle groenten en pasta in die over waren van de vorige dag. Deze Japanse versie van de frittata is niet ontstaan uit armoede, maar wel vanuit het idee dat we onze restjes op wilden maken. Het resultaat is een goed gevulde omelet met knapperige noedels en spitskool.

vegetarisch

Ingrediënten

Lunch- of bijgerecht 4 personen:

200 gr spitskool
1 rode peper
1 cm gember
1 lente-ui
150 gr eiernoedels
5 eieren
1 el zonnebloemolie
½ el sesamolie
1,5 el sesamzaadjes
1 el sojasaus
zout en peper

 

Bereidingswijze

Snijd de spitskool, rode peper, gember en lente-ui in zo dun mogelijke reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Roerbak hierin de kool, peper, gember en lente-ui zo'n 5 minuten tot het beetgaar is. Schep uit de pan en doe in een kom. Breng water in een pan aan de kook en kook hierin de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit de sesamolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sesamzaadjes toe en rooster 2 minuten. Verdeel de uitgelekte noedels over de bodem van de koekenpan en bak ze 3 minuten, zonder roeren. Zo wordt de onderkant van je frittata lekker knapperig. Breek de eieren boven het spitskoolmengsel. Voeg sojasaus, 3 eetlepels water, zout en peper toe. Klop het geheel goed door elkaar. Schenk het eiermengsel over de noedels in de pan. Zorg dat de kool er gelijk over verdeeld is. Zet het vuur lager en dek de pan af. Laat de frittata in ongeveer 15 minuten langzaam garen. De frittata is klaar als de onderkant goudbruin en knapperig is en de bovenkant gestold is. Serveer met een groene salade en een partje limoen. Wij eten het ook graag met gebakken gamba's erbij.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.