Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Japanse pizza (recept van abonnee Marsha)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Doe de kool, de prei, het zout en het meel in een grote kom. Hussel het goed door zodat alles bedekt is onder een stoffige laag meel. Voeg daarna de eieren toe en mix het geheel goed zodat het een goed gelijk kleverige toestand is.
Verwarm alvast een grote, ondiepe koekenpan op het vuur met daarin een flinke scheut olijfolie. Schep het kleverige ‘deeg’  in de koekenpan en gebruik een metalen spatel om de pannenkoek aan te drukken en zo plat mogelijk te maken. Bak de ‘pizzabodem’ in 4-5 minuten op medium vuur mooi goudbruin en keer hem om zodat de andere kant kan bakken. De beste manier om dit te doen is om de pizzabodem in z’n geheel uit de pan op een groot bord te laten glijden, een tweede bord er omgekeerd bovenop te zetten, omdraaien en de bodem in z’n geheel omgedraaid van het bord weer in de pan te laten glijden. Zo blijft de pizzabodem intact. Voordat je dat doet is dit het moment om te beoordelen of de pan nog een beetje olijfolie nodig heeft om de andere kant te bakken.
Rooster de amandelschilfers, pas op voor aanbranden!
Als de pizza aan beide kanten mooi goudbruin is laat je hem op een groot bord glijden en breng de topping aan van geroosterde amandelschilfers en een royale hoeveelheid verse bieslook. Heel fijn gesneden groenten kunnen er naar keuze ook op. Giet een eetlepel olijfolie over de gegarneerde pizza, een beetje extra zeezout en serveer in punten gesneden. Mmmmm.

vegetarisch

Ingrediënten

Dit recept hebben we ontvangen van abonnee Marsha, het is te vinden op de site van Amber Albarda.

De bodem van de pizza is gemaakt van witte kool en prei. Je kunt er ook kleinere koekjes van maken en deze later nog opeten. De speltbloem kan vervangen worden door boekweitmeel, dan is de pizza glutenvrij.

Bodem:

160 gr witte kool (in flinterdunne reepjes gesneden)
80 gr prei (fijngesneden)
60 gr speltbloem
een paar snufjes fijngemalen zeezout
2 eieren
1 of meer eetlepels olijfolie (extra vergine)

Topping:
handvol geroosterde geschaafde amandelen
verse bieslook of andere verse kruiden naar smaak

Ideeën voor de topping: heel fijn gesneden groenten, avocado,tonijn, gerookte zalm, zure room, salsa of een salade.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.