Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Kip met peren en rucola-aardappelsalade (recept van abonnee Natasja)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Een verrassend recept met stoofpeertjes!

 

 

 

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

8 stoofpeertjes
4 kipfilets
8 aardappelen
75 gr rucola
2 tenen knoflook
1/4 rode peper
1/2 dl yoghurt
1 tl tijmblaadjes
olijfolie
zout, peper

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in de schil gaar en laat afkoelen. Snijd de stoofpeertjes in 8 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de kipfilet in plakken (meng naar smaak met peper en zout) en meng met de stoofpeertjes. Verhit 5 eetlepels olie in een pan en bak de kip en peertjes op halfhoog vuur 10 tot 15 minuten onder af en toe roeren.
Snijd de lauwwarme aardappels in partjes, snijd de peper en knoflook heel fijn en meng dat samen met de yoghurt door de aardappelen. Meng vlak voor het serveren ook de rucola erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de tijm over de gebakken kip met peren en verdeel over de borden. Serveer samen met de aardappel-rucolasalade.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.