Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Knapperige Parmezaan-pastinaken (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Breng ruim water in een pan aan de kook. Schil de pastinaken en snijd ze, afhankelijk van de grootte, in de lengte in 4 of 6 stukken. Kook de pastinaken 4 minuten. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng met de polenta, nootmuskaat, een beetje zout en versgemalen peper. Doe het mengsel in een ondiepe schaal. Giet de pastinaken af en wentel ze al dampend door het polenta-kaasmengsel, zodat ze rondom bedekt zijn. Doe 2 eetlepels olijfolie in een ovenschaal en plaats die 2 minuten in de hete oven tot de olie warm is. Leg de pastinaken in de warme ovenschaal en sprenkel de laatste eetlepel olijfolie erover. Rooster de pastinaken 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn en een knapperig korstje hebben.  Lekker met citroenmayonaise.

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 kg pastinaken
40 gr polenta
60 gr Parmezaanse kaas
snufje nootmuskaat
3 el olijfolie
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.