Knolvenkel uit de oven met kruimelkorst

Meer info over Knolvenkel

Ingrediënten

3 venkelknollen, in de lengte in vieren gesneden
2 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
50 gr broodkruim
2 el peterselie, fijngehakt
4 el geraspte belegen of Parmezaanse kaas
zout en peper

Verwarm de oven voor op 190°C. Kook de venkel ongeveer 10 minuten in een grote pan met licht gezouten water, tot de venkel beetgaar is. Giet de venkel af en laat goed uitlekken. Leg de venkel in een ovenschaal en kwast ze in met 1 eetlepel olijfolie. Doe de knoflook, het broodkruim, de peterselie en overgebleven olijfolie in een kleine kom en schep alles goed om. Schep er nu de geraspte belegen kaas of versgeraspte Parmezaanse kaas door. Strooi dit mengsel over de venkelknollen en bestrooi royaal met zout en peper. Zet het ongeveer 30 minuten in de oven tot de venkel gaar en het broodkruim goudbruin is. Serveer direct uit de oven en garneer desgewenst met wat venkelgroen.

Insmeren met peperolijfolie geeft dit gerecht extra pit!

Ingrediënten

3 venkelknollen, in de lengte in vieren gesneden
2 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
50 gr broodkruim
2 el peterselie, fijngehakt
4 el geraspte belegen of Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?