Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Knolvenkel uit de oven met kruimelkorst

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 C. Kook de venkel ongeveer 10 minuten in een grote pan met licht gezouten water, tot de venkel beetgaar is. Giet de venkel af en laat goed uitlekken. Leg de venkel in een ovenschaal en kwast ze in met 1 eetlepel olijfolie. Doe de knoflook, het broodkruim, de peterselie en overgebleven olijfolie in een kleine kom en schep alles goed om. Schep er nu de geraspte belegen kaas of versgeraspte Parmezaanse kaas door. Strooi dit mengsel over de venkelknollen en bestrooi royaal met zout en peper. Zet het ongeveer 30 minuten in de oven tot de venkel gaar en het broodkruim goudbruin is. Serveer direct uit de oven en garneer desgewenst met wat venkelgroen.

Insmeren met peperolijfolie geeft dit gerecht extra pit!

vegetarisch

Ingrediënten

3 venkelknollen, in de lengte in vieren gesneden
2 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
50 gr broodkruim
2 el peterselie, fijngehakt
4 el geraspte belegen of Parmezaanse kaas
zout en peper

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.