Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Knolvenkel uit de wok (kan ook in de pan, lekker en snel)

header-recepten2019_bew_herfst.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Snijd het knoflookteentje fijn. Snijd de ui in ringen. Snijd de knolvenkel in dunnen repen. Bak in de wok de spekreepjes samen met de knoflook en de ui slechts enkele minuten.  Voeg de venkel toe en bak tot de venkel beetgaar is. Voeg de crème fraïche toe en warm door tot de venkel helemaal zacht is. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Eet je geen vlees bij dit gerecht, laat dan in het recept de spekreepjes weg en begin met wat olie in de wok. Brokkel bij het serveren de geitenkaas over de venkel. Heerlijk bij rijst of gebakken aardappelen.

vegetarisch

Ingrediënten

2 venkelknollen
1 teentje knoflook
1 grote of 2 kleine (rode) uien
1/2 bekertje crème fraïche
peper en zout
150- 200 gram spekreepjes of 150 gram zachte geitenkaas

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.