Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Komkommerfricassée (recept van abonnee Cor)

header-recepten2019_bew_herfst.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Dit recept ontvingen wij van abonnee Cor in 1995, toen we net gestart waren met het groente-abonnement. Wat ons betreft nog steeds een toprecept!

Ingrediënten

2 uitjes, fijngesnipperd
250 gr champignons, in vieren
2 komkommers, pitjes verwijderd en in blokjes
1 bosje radijs, in reepjes
250 gr ontbijtspek, in blokjes
125 ml crème fraïche
peper
1 el dille, fijngehakt

Bereidingswijze

Bak de spekjes in een pan met dikke bodem op een laag vuur goudbruin. Verhoog het vuur een beetje en fruit de uien vijf minuten mee. Voeg vervolgens de champignons, de komkommerblokjes en de radijs toe en fruit dit mengsel ongeveer 10 minuten onder regelmatig omscheppen. Roer er dan de crème fraïche door en breng het geheel op smaak met peper uit de molen. Garneer royaal met dille. Geef er stokbrood of gebakken aardappelen bij.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.