Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Koreaans gefrituurde kip met sesam-rodekoolsalade (recept van Barry en Vivian)

Koreaans gefrituurde kip met sesam-rodekoolsalade (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Om niet direct in een herfstdip terecht te komen, hebben we een fris recept met rode kool voor je. Wij eten er graag Koreaanse knapperige kip bij. Maar vegetariërs hoeven niet te treuren. Het sausje voor bij de kip is namelijk ook erg lekker bij tofusteaks of vegetarische kipstukjes of nuggets. Serveer met rijst.

 

 

Ingrediënten

Hoofgerecht 4 personen:

1 rode kool
5 el rijstazijn (of appelciderazijn of limoensap)
3 el olijfolie
4 el warm water
1 el kristalsuiker
½ tl zout
6 el sesamzaad
100 gr bloem
3 el maïzena
4 el sojasaus
3 el honing
1 el sesamolie
1 teen knoflook
2 cm gember
1 kg kippenvleugels of drumsticks
olie om in te frituren

Bereidingswijze

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te springen. Strooi in een schaaltje en zet apart. Maak dan het beslag voor de kip. Zeef de bloem en maïzena boven een kom en klop er geleidelijk 200 ml water door tot het een glad beslag is. Zet even weg.
Snijd voor de koolsalade de rode kool in vieren. Verwijder het harde hart en snijd de rest in zo dun mogelijke reepjes. Klop een dressing van de azijn, olijfolie, warm water, suiker en zout. Meng met je handen de dressing en 4 eetlepels sesamzaadjes door de rode kool, zet apart en laat de dressing in de kool trekken.
Verwarm frituurolie tot 180°C. Haal de kippenvleugels of drumsticks door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur de kip in 10 minuten licht goudbruin. Stop je frituurpan niet te vol, want dan zakt de temperatuur en zal je kip vettig in plaats van knapperig worden. Frituur dus indien nodig in verschillende porties. Laat de kip 5 minuten afkoelen. Frituur de kip dan een tweede keer, zo'n 5 minuten, tot mooi goudbruin en knapperig. Het klinkt misschien als een beetje veel moeite om ze 2 keer te frituren, maar wij verzekeren je, het is de extra moeite absoluut waard, omdat de kip super knapperig wordt.
Maak ondertussen het sausje voor de kip. Rasp de knoflook en gember fijn. Breng in een klein pannetje op middelhoog vuur de sojasaus, honing, sesamolie, knoflook, gember en 1 eetlepel water aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot het dik begint te worden.
Schep de kip uit de frituurpan en schep ze in een grote schaal met het sojasausje. Schep de kip goed door de saus, zodat er een mooi glazuurlaagje ontstaat. Strooi de overige geroosterde sesamzaadjes erover en serveer direct met de koolsalade en rijst.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.