Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Kruidige pastinaaksoep met appel (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Van de nazomer naar de herfst, met deze kruidige pastinaaksoep met frisse appel. Garneer de soep met bijvoorbeeld crème fraîche, kleine blokjes appel, bieslook, peterselie of chilivlokken. Lekker met knoflookfocaccia! (zie recept bij knoflook)

vegetarisch

Ingrediënten

Maaltijdsoep 2 personen:

350 gr pastinaak
1 appel
600 ml groentebouillon
2,5 cm gember
1 teen knoflook
1 ui
20 gr boter
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen koriander
½ t kurkuma
eventueel ¼ tl kardemonpoeder
eventueel ½ tl garam masala
zout en peper

 

 

 

Bereidingswijze

Verhit de boter in een ruime pan op middelhoog vuur. Snipper de ui en fruit deze rustig 10 minuten tot ze glazig en zacht is. Snijd ondertussen de knoflook en gember fijn. Schil de pastinaken en snijd in stukken. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel ook in stukken. Voeg de gember, knoflook en alle specerijen toe aan de glazige ui. Fruit een minuutje al roerend mee tot het heerlijk begint te ruiken. Voeg de pastinaak en appel toe en roer het geheel goed om. Voeg de bouillon toe, doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes koken tot de pastinaken zeer zacht zijn. Laat de soep iets afkoelen en pureer hem daarna met een staafmixer of blender tot een zeer gladde, zijdezachte soep. Warm de soep op een laag vuur nog even goed door en voeg eventueel wat extra water toe tot je soep de gewenste dikte heeft bereikt. Breng op smaak met zout en peper en serveer met je gekozen garnering.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.