Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Langzaam geroosterde bleekselderij (favoriet recept van abonnee Diana)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Dit recept komt uit de Volkskrant en is een recept van Yvette van Boven. Abonnee Diana maakte het en was heel enthousiast!

vegetarisch

Ingrediënten

2 bleekselderijstronken, overlangs gehalveerd, topjes eraf, blad grof gehakt
3-4 tenen knoflook, uitgeperst
3 el. appelazijn
6 el. hazelnootolie of lekkere olijfolie
zeezout en zwarte peper
200 ml groentebouillon, aangezuurd met 2-3 el. appelazijn
150 g (blauwe, stilton) kaas, verbrokkeld
70 g hazelnoten, grof gehakt
bosje bladpeterselie, gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Blancheer de selderijhelften er 3 minuten in, schep ze met een schuimspaan eruit en laat ze uitlekken.

Leg ze op een bakblik met de gesneden kant naar boven. Klop de knoflook met de azijn en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Besprenkel de selderijhelften met de helft van de dressing en kruiden en schuif de plaat in de oven. Giet er de bouillon bij en gaar de groente in 45-60 minuten (afhankelijk van de dikte van de stronk) tot het net beetgaar is en de topjes gaan kleuren. Besprenkel dan met de rest van de dressing en bestrooi met de rest van de peterselie, het selderijblad, de kaas en hazelnoten.
Lekker met bijv. aardappel-en/of knolselderijpuree.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.