Rode kool met balsamico en appel

Meer info over Rode kool

Ingrediënten

Bijgerecht 8 personen:

1 rode kool (ongeveer 900 gr)
2 uien
450 gr goudreinetten
40 gr rozijnen
4 el balsamicoazijn
2 el donker bruine basterdsuiker
25 gr boter
½ tl koekkruiden
klein handjevol gehakte peterselie

Dit is een bijgerecht waar je weinig omkijken naar hebt. Je hebt dus je handen vrij om nog lekker de krant te lezen enz.

Snijd de rode kool in kwarten, verwijder de harde, bittere kern en snijd de kool vervolgens in dunne reepjes. Doe de kool in een stoof/braadpan met dikke bodem en een goed sluitend deksel, zodat er geen vocht ontsnapt. Snijd de uien in dunne ringen en voeg toe aan de pan. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Voeg ook de appel toe aan de pan, samen met de rozijnen, azijn, suiker, boter en koekkruiden. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar. Doe het deksel op de pan, zet de pan op een laag vuurtje en laat de kool 3 uur zachtjes stoven. Roer af en toe even om en voeg zo nodig een klein beetje water toe. De kool is klaar als ze zacht, geslonken en glanzend is. Serveer met verse peterselie.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 8 personen:

1 rode kool (ongeveer 900 gr)
2 uien
450 gr goudreinetten
40 gr rozijnen
4 el balsamicoazijn
2 el donker bruine basterdsuiker
25 gr boter
½ tl koekkruiden
klein handjevol gehakte peterselie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?