Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Lasagne met kruidige witte kool (recept van abonnee Nelleke)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

 

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

80 gr. boter
1 kleine witte kool, in dunne reepjes gesneden
zout en peper
50 gr bloem
5 dl volle melk
nootmuskaat
150 gr Parmezaanse kaas
150- 200 gr. mascarpone
16 lasagnevellen
30 basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180C.
Verhit 30 gram boter en roerbak de witte koolreepjes 5 minuten.
Smelt 50 gram boter en roer de bloem erdoor, roer ongeveer 3 minuten. Voeg de melk al roerend toe en laat de saus minstens een kwartier inkoken.
Voeg zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak.
Voeg daarna 75 gram Parmezaanse kaas en de mascarpone aan de saus toe. Roer tot een mooie gladde saus.
Meng 3/4 deel van de saus door de witte kool.
Neem een diepe ovenschaal van 20x30 cm, vet deze schaal in.
Maak laagjes met om en om lasagnevellen en koolmengsel, leg op elke laag enkele basilicumblaadjes. Sluit af met de rest van de saus en Parmezaanse kaas.
Bak ruim 30 minuten in de oven en laat op het laatst even gratineren onder de grill.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.