Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Lasagne van palmkool met ansjovis

lente_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Was de palmkool, snijd de nerf eruit en snijd de kool in reepjes. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in de olie van de ansjovis tot ze gaar zijn. Voeg de gepelde tomaten, de ansjovis en de fijngesneden rode peper toe. Haal de blaadjes van de bonenkruidtakjes en doe bij de saus. Voeg de palmkool toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen. Breng dan pas op smaak met zout, peper, eventueel wat wijn en voeg op het laatst de peterselie toe. Maak ondertussen de bechamelsaus. Laat de boter smelten op een laag vuur, roer de bloem erdoor en laat een minuutje pruttelen. Voeg beetje voor beetje de melk toe en blijf goed roeren. Laat de saus 10 minuten heel zachtjes pruttelen en roer zo nu en dan door. Maak op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat. Neem een ovenschaal en vul deze met laagjes bechamelsaus,lasagnebladen en palmkoolsaus. Eindig met bechamelsaus en strooi hier wat pittige geraspte kaas over. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 175C en bak ongeveer 30-45 minuten.

Ingrediënten

200 gram palmkool
1 ui
2 teentjes knoflook
200 gram gepelde tomaten in blokjes
1/2 potje ansjovis (ongeveer 40 gram)
1/4 rode peper
1/2 bos platte peterselie, fijngehakt
enkele takjes bonenkruid

50 gram boter
50 gram bloem
1/2 lt melk
peper en zout
nootmuskaat
125 gram lasagnebladen
wat geraspte pittige kaas

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.