Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Linzensoep met Nieuw-Zeelandse spinazie (recept van Barry en Vivian)

Linzensoep met Nieuw-Zeelandse spinazie (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Serveer deze mooie groene soep bijvoorbeeld met Turks brood. En even voor de duidelijkheid: Nieuw Zeelandse spinazie komt niet uit NZ maar het is de naam van het ras spinazie. 

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 4 personen

400 gr Nieuw-Zeelandse spinazie
150 gr Le Puy of donkergroene linzen
1 ui
4 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 volle tl komijnpoeder
1 volle tl korianderpoeder
1,2 l groentebouillon
1 citroen
4 el yoghurt
2 el pijnboompitten
zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Bak de komijn- en korianderpoeder 1 minuut mee. Voeg de linzen toe en bouillon toe en breng aan de kook. Laat het zonder deksel op de pan 25-30 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
Rits ondertussen de bladeren van de Nieuw-Zeelandse spinazie van de stelen af. Snijd 5 stelen in dunne plakjes. De overige stelen gebruik je niet. Blancheer de stelen 5 minuten in een andere pan. Giet ze af en spoel koud om zodat ze mooi groen blijven. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Voeg wanneer het einde van de kooktijd nadert, de spinaziebladeren toe aan de linzen en laat enkele minuten pruttelen, tot de bladeren geslonken zijn. Schep de helft van de soep, samen met de geblancheerde spinaziestelen, in een blender en pureer tot een gladde, dunne en groene puree. Voeg dit weer toe aan de soep en roer door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Garneer de soep met yoghurt en pijnboompitten.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.