Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Linzenstoof met palmkool (recept van Barry en Vivian)

lente_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Het zal je misschien verbazen, maar palmkool is een van onze favoriete koolsoorten. Het is zó veelzijdig (denk bijvoorbeeld aan het supergezonde, makkelijke recept van salade met palmkool op de site) en blijft lekker stevig in bijv. soepen of in een stoofpot als deze. Een heerlijk herfstig maal met dank aan het fantastische kookboek van Hemsley + Hemsley.

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 5-6 personen:

1 el olie
2 uien
2 tl gemalen komijn
2 tl gedroogde tijm
3 wortels
3 stengels bleekselderij
3 tenen knoflook
500 gr bruine linzen
1,5 l groentebouillon of water
2 courgettes of ½ pompoen
400 gr palmkool
1 citroen
een handvol koriander en/of peterselie
zout en peper

 

Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime pan op een middelmatig vuur. Snipper de ui en fruit deze samen met de komijn en tijm tot glazig. Snijd ondertussen de wortel en bleekselderij in stukjes en snipper de knoflook. Voeg deze aan de pan met de glazige ui toe en fruit nog 5 minuten mee. Voeg de linzen en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de courgettes of pompoen in stukken. Voeg de pompoen na 20 minuten toe aan de pan, of de courgettes na 30 minuten. Roer door en laat het weer rustig verder pruttelen. Snijd de palmkool in dunne reepjes en voeg ze toe aan de pan, zodra de linzen zacht zijn. Kook de stoofpot nog 5 minuten en haal hem daarna van het vuur. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Hak de peterselie en/of koriander grof, strooi het over de linzenstoof en serveer. 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.