Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Mexicaanse chili met "Green Tangerine" (recept van Bolster.nl)

header-recepten2019_bew_herfst.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

De 'Green Tangerine' is een ietwat zoete acorn-pom¬poen met een groene buitenkant en geel vruchtvlees. Door zijn niet-geheel zoete smaak kun je deze pom¬poen prima gebruiken in zowel hartige als zoete gerechten.

Voor dit recept gebruik je de hele pompoen. Door de 'Green Tangerine' in de oven te roosteren, kun je de hele pompoen na bereiding opeten. Met deze in de pompoen opgediende Mexicaanse chili zet je een echt feestje op tafel!

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Warm hoofdgerecht, 4 personen

2 acorn-pompoenen 'Green Tangerine'
5 eetlepels olijfolie
grof zeezout uit de molen
Voor de chili:
1 rode ui
1 rode peper
1 teentje knoflook
300 gram half-om-halfgehakt
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 blik gepelde tomaten
2 theelepels suiker
1 blik kidneybonen (310 gram)
1 blikje mais (150 gram)
peper en zout
geraspte oude kaas
voor erbij: avocado, crème fraîche, tortillachips, koriander

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd met een scherp mes de top van de pompoenen af. Schep vervolgens met een lepel de pom¬poenzaden uit de pompoenen. Haal ook zoveel mogelijk de draden weg, die zijn bitter. Snijd de binnen¬kant van de pompoenen kruislings in.
Smeer de buiten- en de binnenkant van de pompoenen in met 4/5 deel van de olijfolie. Dit gaat het snelst met je handen. Vergeet niet de top van de pompoen in te smeren. Verdeel dan wat grof zeezout uit de molen over de buitenkant van de pompoenen.
Zet de pompoen, met de top op de pompoen, op de bakplaat in de oven. Rooster 45 minuten.
Maak in de tussentijd de rest van de chili. Snipper de ui en snijd de rode peper en de knoflook fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, doe er de rest van de olijfolie in een fruit de ui, de knoflook en de chilipeper 2-3 minuten.
Zet dan het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak 5 minuten.
Voeg nu de tomatenpuree toe. Laat dit minimaal 1 minuut meebakken en roer het gehaktmengsel goed om, dan verdwijnt de bitterheid van de puree.
Giet vervolgens de tomaten uit blik bij het gehakt en vul het lege blik tot de helft met water. Giet het water ook bij het gehakt. Laat 10 minuten pruttelen.
Spoel de kidneybonen en mais in de tussentijd af. Doe ze vervolgens bij het gehaktmengsel en warm nog 5 minuten door.
Haal de pompoenen na 45 minuten uit de oven (pas op, ze zijn echt heel heet!) en haal de dekseltjes eraf. Doe de Mexicaanse chili in de pompoenen en strooi er wat oude kaas overheen. Zet de pompoen nog een minuut of 10 in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Serveer de Mexicaanse chili met 'Green Tangerine' met stukjes avocado, crème fraîche, tortillachips en koriander. Je kunt de hele pompoen eten.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.