Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Mexicaanse tortillasoep (recept van Barry en Vivian)

Mexicaanse tortillasoep (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Deze soep met mais past wat ons betreft perfect bij de overgang van zomer naar herfst. Het is een bonte maaltijd voor wanneer de temperatuur wat begint te zakken. De soep is een echte allemansvriend. Het recept is ruim voldoende voor 2 personen, maar je maakt het net zo gemakkelijk voor een heel gezelschap.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Maaltijdsoep 2-3 personen:

2 el olijfolie
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 jalapeño- of groene peper
1 tl komijnpoeder
½ tl (gerookt) paprikapoeder
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 l groentebouillon
2 maiskolven (of ongeveer 300 gr maiskorrels)
400 gr kidneybonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 middelgrote maistortilla's
crème fraîche en koriander ter garnering
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 225°C.
Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook en peper tot glazig. Voeg het komijn- en paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee. Giet de tomatenblokjes en bouillon in de pan, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de tortillawraps in reepjes van ongeveer 1 bij 5 centimeter. Leg de reepjes in een enkele laag op een bakplaat en schenk de olijfolie erover. Bestrooi met zout en peper en hussel het door elkaar. Bak de tortillareepjes in de oven in 6-8 minuten goudbruin en knapperig.
Giet de kidneybonen af. Snijd de maiskorrels van de kolf. Doe de maiskorrels en kidneybonen in de soeppan, breng opnieuw aan de kook en laat nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak.
Leg per soepkom een handje knapperige tortillareepjes op de bodem. Schenk de soep erover. Leg tot slot een aantal reepjes tortilla op de soep en garneer de soep met crème fraîche en blaadjes koriander. De tortillareepjes op de bodem worden zacht en krijgen daarmee een lekkere deegachtige structuur, een beetje alsof het dikke noedels zijn. De reepjes bovenop zorgen voor knapperigheid.

Tip: Voeg voor een niet-vegetarische (en daarmee meer traditionele) variant kipfilet toe. Voeg de kip samen met de tomatenblokjes en (kippen)bouillon toe. Haal ze na 20 minuten uit de pan en trek het met een vork uit elkaar tot dunne reepjes die je vervolgens weer toevoegt aan de soep.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.