Toen onze oudste broer David nog student was, was dit de favoriete makkelijke maaltijd, met die lastige witte kool uit zijn pakket...... Zijn huisgenoten en ook wij hebben het vaak voorgeschoteld gekregen én ervan gesmuld. Ben benieuwd of ie het nog wel eens maakt.
½ witte kool
2 winterpenen
½ witte of rode ui
zout en peper
3 el mayonaise
1,5 el crème fraîche
naanbroden (ongeveer 1 p.p.)
chipolataworstjes of falafelballetjes
verse peterselie/koriander
uien- of mangochutney
Snijd het hart uit de witte kool en snijd de overige kool heel fijn. Boen de winterpeen schoon en rasp deze fijn. Schil de uien en snipper ze lekker fijn. Meng de kool, winterpeen en uien samen in een kom en meng er zout, mayonaise en crème fraïche doorheen.
Verdeel de salade over afgebakken naanbroden. Leg daarop gebakken chipolataworstjes of falafelballetjes. Garneer met verse peterselie of koriander en serveer met uien- of mangochutney.