Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Nachofeest (recept van Barry en Vivian)

Nachofeest (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Wie zegt dat nacho's enkel een late night snack zijn? We overladen ze hier met groenten en bonen, waardoor het (bijna) een volwaardig hoofdgerecht is. Een uitgebalanceerd gerecht kun je het wellicht niet noemen, maar het staat garant voor lachende gezichten aan tafel en een zomers gevoel.

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

200 gr nachochips / tortillachips
3 tomaten
1 kleine rode ui
2 maiskolven
1 blik kidneybonen van 400 gr (niet uitgelekt gewicht)
15 ringen ingelegde jalapeño (Mexicaans schap in de supermarkt)
200 gr geraspte belegen kaas
1 avocado
5 gr koriander
1 limoen

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210°C. Verwijder de bladeren en 'haren' van de mais. Kook de maiskolven in ruim water in 15 minuten gaar. Snijd de maiskorrels los. Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes. Giet de bonen af, spoel om en laat uitlekken. Leg een derde van de nacho's in een ruime ovenschaal. Verdeel een derde van de bonen, mais, tomaten, jalapeño's en kaas erover. Herhaal dit twee keer. Rooster de ovenschotel 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de avocado in plakjes en de limoen in parten. Garneer de ovenschotel met avocado, koriander en partjes limoen en aanvallen maar!

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.