Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Nasi (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

 

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

500 gr gekookte, afgekoelde rijst
400 gr witte kool (of de helft kool, de helft prei)
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
½ eetlepel sambal of 1 rode peper
2 el olie
1 flinke tl gemalen korianderzaad
1 flinke tl gemalen komijnzaad
1 tl gemberpoeder of laos
1 tl kurkuma
1 wortel
eventueel 75 gr taugé of dunne reepjes paksoi
100 gr tuinerwten (diepvries)
2 el ketjap
zout en peper
Voor erbij: bijvoorbeeld gebakken eitjes, pinda's, seroendeng, knapperige uitjes, atjar tjampoer, pindasaus, sambal.

Bereidingswijze

Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en wortel tot de ui glazig is. Voeg de sambal, koriander, komijn, gemberpoeder en kurkuma toe en fruit het 1 minuut mee. Voeg de kool en ketjap toe en roerbak tot de kool zacht begint te worden. Voeg de rijst toe en roer het geheel goed door elkaar. Bak enkele minuten, af en toe roerend, tot het goed warm is. Voeg de taugé en tuinerwten toe en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak en serveer bijvoorbeeld met knapperige uitjes, seroendeng, atjar en een gebakken eitje. Je kunt trouwens ook op het laatst je nasi naar de zijkant van de pan schuiven en twee tot vier eitjes in de pan breken. Roer de eieren tot ze beginnen te stollen en meng daarna met de rijst.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.