Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Noedels met witte kool, peen, paksoi en omelet (recept van abonnee Diane)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Kook de noedels gaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Besprenkel na het afgieten met wat olie zodat het niet gaat plakken en zet weg.
Schil de wortel en snij in kleine stukjes. Snijd de witte kool in reepjes.
Hak de gember in hele kleine blokjes. Hak ook de knoflook fijn en snipper de ui.
Verhit 4 el olie in een grote wok of braadpan en fruit daarin de knoflook en de ui. Als de ui glazig is voeg je de wortel, gember en witte kool repen toe. Roer een paar minuten goed om op hoog vuur en draai het vuur hierna laag.
Snij het witte deel van de paksoi in smalle reepjes en voeg toe aan de witte kool. Roer even goed om. Snij nu het groen van de paksoi in reepjes en zet even apart.
Als de witte kool en paksoi-stelen wat zacht beginnen te worden voeg je 100 ml oestersaus toe. Laat nog door sudderen op laag vuur onder af en toe roeren.
Maak ondertussen de omelet. Breek 6 eieren in een kom en klop grondig los met peper, zout, 1 el melk, 1 el ketjap en 1 el zonnebloemolie. Snij de lente-ui in ringetjes en voeg toe aan het ei.
Pak je grootste koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit op hoog vuur. Als de pan goed warm is voeg je de helft van het eimengsel toe en laat rustig stollen, evt. met een deksel. Keer om zodat beide kanten bruin zijn. Haal de gare omelet uit de pan, rol op en houdt warm. Maak ondertussen de tweede omelet en rol die ook op. Snij vervolgens in plakjes.
Als de omeletten klaar zijn voeg je het groen van de paksoi toe aan de witte kool. Als die wat geslonken is, roer je de noedels erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en warm door. Serveer de noedels met de omelet.

vegetarisch

Ingrediënten

Recept voor 4 personen:

150 gr noedels
200 gram (gele) peen
600 gram witte kool
stukje gember
½ - 1 rode peper
1 rode ui
2 stronken paksoi
6 eieren
1 lente ui
4 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
100 ml oestersaus
1 el ketjap manis
1 el melk
peper en zout.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.