Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Oosterse spitskool met kipfilet

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes. Maak de spitskool schoon en snijd in smalle reepjes. Snijd de prei in smalle ringetjes, was ze goed en laat uitlekken. Pers de knoflook uit. Meng de kipfilet met ketjap, sambal, gemberpoeder en knoflook. Laat het 15 minuten marineren. Verwarm de olie in een wok. Bak hierin 3 minuten, al omscheppend de kip. Bak circa 2 minuten de prei en kerriepoeder mee. Voeg de spitskool toe en bak het ook enkele minuten mee. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven. Lekker met rijst.

Ingrediënten

1 spitskool
1 dunne prei
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
400 gr kipfilet
2 el ketjap manis
zout en peper
mespunt gemberpoeder
1 tl sambal oelek
1/2 el kerriepoeder
1 dl kippenbouillon

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.