Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Oranje nasi met frisse spitskool (recept van Barry en Vivian)

Oranje nasi met frisse spitskool (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Herinner je je nog ons recept voor groene nasi? We hebben vernomen dat het gerecht bij veel abonnees in de smaak is gevallen. Daarom nu een oranje variant daarop. Oranje wordt het van de wortel. Een slimme manier om 'ongemerkt' meer groente in je gerecht te stoppen.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

250-300 gr gekookte, afgekoelde rijst
200 gr wortel
1 ui
2 tenen knoflook
2,5 cm gember
1 tl gemalen komijnzaad
1 volle tl kurkuma
½ tl gemalen korianderzaad
1 spitskool
1 groene peper
1 limoen
2 el zonnebloemolie
zout en peper
Voor erbij: knapperige uitjes of pinda's, sambal en eventueel een gekookt/gebakken eitje

Bereidingswijze

Schil de wortel en snijd in grove stukken. Maal de wortel met een keukenmachine tot het eruit ziet als grof broodkruim, of eigenlijk een beetje als kortkorrelige rijst. (Je kunt de wortel eventueel ook grof raspen, maar dan verlies je wel wat textuur).
Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember tot glazig. Voeg de specerijen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en meng alles goed door elkaar. Roerbak de nasi 5-10 minuten tot het geheel goed warm is.
Snijd ondertussen de spitskool in de lengte in vieren, verwijder de harde kern en snijd in grove repen. Snijd de groene peper in dunne reepjes. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Voeg de spitskool, peper en rasp en sap van de limoen toe. Roerbak de spitskool in een paar minuten beetgaar en frisgroen. Breng zowel de spitskool als de nasi op smaak met zout en peper en serveer.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.