Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Ovenschotel met snijbiet

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar en maak er met melk, boter, peper, (kruiden)zout, mosterd en nootmuskaat een lekkere puree van. Roerbak de ui in olie en voeg na een aantal minuten beetje bij beetje de snijbiet toe. Maak de snijbiet op smaak met een snufje peper en zout en roer er het paneermeel of beschuitkruim door. Vet een ovenschaal in en schep de aardappelpuree op de bodem en tegen de kanten zodat een dikke pureebekleding ontstaat. Schep de snijbiet in de schaal en verdeel het gelijkelijk. Klop de eieren los, meng er de geraspte kaas door en giet dit over het geheel. Zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 175 C tot de bovenkant mooi lichtbruin is. Variatie: meng door de snijbiet gebraden (vegetarisch) gehakt, blokjes ham of stukjes salami.

vegetarisch

Ingrediënten

1 bos snijbiet, in repen gesneden
1 ui, gesnipperd
een scheutje olijfolie
500 gr aardappelen, geschild en in stukken
1 dl melk
klontje boter
2 eieren
peper & zout
nootmuskaat
1 theelepel mosterd
75 gr geraspte kaas
1 beschuitje

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.