Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Paksoi, knoflook en broccoli misosoep (recept Pepijn Schmeinck, chef-kok)

header-recepten2019_bew_zomer.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Fruit de fijngesneden knoflook even in de sesamolie. Voeg de broccoli toe en rooster deze een minuutje in de pan. Voeg paksoy, bouillon en udon noodles (of bami) toe en kook deze totdat de noodles beetgaar zijn.Meng in een grote kom eerst de miso met een beetje van de soep en voeg dan de rest van de soep toe. Breng op smaak met kikkoman sojasaus of een andere Japanse sojasaus. Pak je stokjes en geniet!

vegetarisch

Ingrediënten

Wij zijn erg gek op de Japanse keuken en dit is een soep die ik graag voor mezelf maak na een lange dag in de keuken van Eendracht, echt “Food for the soul” op zijn Japans! De miso kan je in een natuurvoedingswinkel of bij de chinese toko kopen, ook al heb je nu weinig nodig, het blijft heel lang goed, het is de ideale vegetarische smaakmaker. Het leuke van deze soep is dat je oneindig kan variëren met groente, zeewier, vlees, vis, schaaldieren of een ei.

2 tenen knoflook
1 eetlepel sesam
½ broccoli, in hapklare stukken gesneden
½ paksoy, in hapklare stukken gesneden
½ liter niet te sterke groente- of kippenbouillon
2 pakjes verse udon noodles (te koop bij de Chinese winkel) of bami voor 2 personen
4 eetlepels misopasta (te koop bij de Chinese winkel, goed ingepakt lang houdbaar)

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.