Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pasta met boerenkool en champignons (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwijder de harde stelen van de boerenkool en snijd de rest in reepjes. Snijd de champignons in dikke plakken. Snijd de sjalot in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Snijd eventueel het pepertje in dunne reepjes. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de boerenkool tot het zacht is. Voeg dan de champignons, sjalot, knoflook, peper en boter toe. Zet het vuur lager en bak nog 5 minuten, tot de champignons glanzend en zacht zijn, maar nog niet volledig geslonken. Giet de pasta af en vang 100-150 ml kookvocht op. Voeg het kookvocht toe aan de pan en roer zodat een smeuïg geheel ontstaat. Voeg de pasta toe. Knijp de citroen er naar smaak boven uit en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper, roer alles goed door elkaar en dien op met geraspte Parmezaanse kaas.

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

300-400 gr (spelt)pasta
2 el olijfolie
400 gr boerenkool
300 gr champignons
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
eventueel ½ rood pepertje
50 gr boter
1 citroen
3 el gehakte peterselie
50 gr Parmezaanse kaas
zout en peper

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.