Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pasta van pastinaken met vegetarische bolognese saus (recept van Meriam en Jamie O.....)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Meriam maakt, met behulp van een spirelli, tagliatelle van de pastinaken. Zo eet je nog meer groenten!

vegetarisch

Ingrediënten

Recept voor ongeveer 4 personen

250 gram volkoren tagliatelle
4 pastinaken, geschild en in daarna met een spirelli gesneden als tagliatelle
20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
2 grote rode uien
2 tenen knoflook
2 wortels of restanten van de pastinaaktagliatelle
2 stengels bleekselderij
2 takjes verse rozemarijn
olijfolie
1 vers laurierblad
eventueel 100 ml chianti (rode wijn)
1 blikje groene linzen (à 400 g) of verse linzen zelf gekookt
2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g)
½ bosje bladpeterselie (à 15 g)
100 g Parmezaan

 

 

Bereidingswijze

Week het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kommetje kokend water. Schil de pastinaken en snijd met een spirelli tot slierten net als tagliatelle. Bewaar de stukjes die over blijven. Pel de uien en knoflook, maak de bleekselderij schoon. Hak samen met de rozemarijnnaaldjes fijn (voeg ook de stukjes pastinaak toe) en meng goed. Zet een grote braadpan met 1 eetlepel olie op middelhoog vuur en doe daarin het groentemengsel en de laurier. Leg een deksel op de pan en bak het geheel 20 minuten, terwijl je af en toe roert, of tot de groenten zacht zijn.
Snijd het geweekte eekhoorntjesbrood fijn en doe dat samen met het eekhoorntjesbrood in de pan. Zet het vuur middelhoog, giet eventueel de chianti erbij en laat inkoken. Voeg de linzen (met vocht en al) en tomaten toe. Maak de tomaten met een houten lepel stuk. Vul elk tomatenblikje voor de helft met water, spoel de blikjes uit en giet het water in de pan. Breng de saus aan de kook, zet het vuur laag en laat 35 minuten zachtjes koken of tot-ie heerlijk dik is. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan kokend water met wat zout. Voeg de laatste 2 minuten de tagliatelle van pastinaken toe. Giet hem af en vang daarbij een kopje van het kookwater op. Schep de tagliatelle door de bolognesesaus en voeg zo nodig een scheutje van het kookwater toe. Snijd de bovenste helft van de bos peterselie fijn, rasp het grootste deel van de Parmezaan en meng beide door de pasta. Schep de borden vol, rasp de rest van de kaas erover en serveer.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.