Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pastinaak-aardappelgratin

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de aardappelen en rasp deze grof. Schil de pastinaken en rasp deze eveneens grof. Snijd de pecorino of Parmezaanse kaas in kleine stukjes. Meng de aardappelen met de pastinaak. Voeg ongeveer 2/3 van de walnoten en ongeveer 100 gram kaas toe. Doe het mengsel in een niet te diepe ovenschaal of springvorm. Klop het ei los met de crème fraïche. Breng het op smaak met peper, zout en eventueel bieslook. Giet het eimengsel over de aardappelen met pastinaak en meng licht (met een vork) door elkaar. Dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel in 30- 45 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Meng het overgebleven deel van de kaas met de achtergehouden walnoten. Verwijder tegen het eind van de baktijd het aluminiumfolie en strooi het mengsel van kaas en walnoten over de schotel. Laat de bovenkant nog een aantal minuten bruin kleuren.

vegetarisch

Ingrediënten

250-300 gr aardappelen
2 grote pastinaken
200 gr grof gehakte (verse) walnoten
150 gr pecorino of Parmezaanse kaas
1 ei
ongeveer 200 ml crème fraïche
versgemalen peper en zout
eventueel een beetje bieslook

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.