Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pastinaak en kip met bloedsinaasappel uit de oven (recept van Barry en Vivian)

Pastinaak en kip met bloedsinaasappel uit de oven (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600 gr pastinaak
2 kippenpoten
2 bloedsinaasappels
1 el honing
2 el olijfolie
5 takjes tijm
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in zessen. Kook de pastinaken 5 minuten, zodat ze straks in de oven tegelijkertijd met de kip gaar zijn. Giet de pastinaak af en leg ze in een enkele laag in een ruime ovenschaal. Leg de kippenpoten ertussen. Schenk de honing en olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Snijd 1 sinaasappel in plakjes en leg die tussen de pastinaken en kip. Knijp het sap van de andere sinaasappel erboven uit. Verdeel de takjes tijm erover en meng alles door elkaar. Leg de kip met de huidkant naar boven. Rooster het geheel 45 minuten, tot de pastinaak zacht is en de kip goudbruin en knapperig.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.