Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pastinaak-witlofstamppot met gebakken peren (recept van Barry en Vivian)

Pastinaak-witlofstamppot met gebakken peren (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr kruimige aardappels
200 gr pastinaken
250 gr witlof
75 ml melk
75 gr blauwe of belegen kaas
1 flinke peer
1 klontje boter
1 el honing
40 gr walnoten
zout en peper

Bereidingswijze

Schil de aardappels en pastinaak, snijd in stukken en kook ze in ruim water gaar. Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes. Snijd de kaas in kleine blokjes. Verwarm de melk in een pannetje. Giet de aardappels en pastinaken af en stamp ze met de warme melk tot een grove stamppot. Roer de witlof en kaas erdoorheen. Breng goed op smaak met zout en peper. Houd op een laag vuurtje warm.
Hak de walnoten grof. Snijd de peren in de lengte in achten en verwijder het klokhuis. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de peren in ongeveer 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Voeg de honing toe en bak eventjes mee tot de peren er rondom mee bedekt zijn. Schep de stamppot op twee borden, verdeel de gebakken peren erover en strooi tot slot de walnoten erover.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.