Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pastinaakstamppot (recept van abonnee Selma)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en bataten in 15 minuten gaar en verwerk deze tot een puree samen met de roomboter, melk, het komijnzaadpoeder en de groentebouillontabletten. Voeg de eieren toe als de puree mooi glad is, zodat het  geheel luchtig wordt. Gebruik hiervoor een mixer.

Breng ondertussen water aan de kook en voeg de pastinaakblokjes en de wortelblokjes toe. Blancheer de blokjes net gaar. Verhit de olijfolie en bak de gesnipperde ui glazig.

Meng vervolgens de pastinaakblokjes, wortelblokjes en de ui door de puree en maak op smaak met peper en zout (indien nodig). 

vegetarisch

Ingrediënten

recept voor 3 - 4 personen

1 kg aardappelen, geschild
½ kg bataten, geschild
300 gr pastinaak, brunoise
300 gr wortelen, brunoise
300 gr uien, gesnipperd
olijfolie
½  tl komijnzaadpoeder
1,5 groentebouillontablet
klont roomboter
flinke scheut melk
1 groot ei of 2 kleine eieren        
peper en zout

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.