Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Peren-amandeltaartjes (favoriet, zowel als nagerecht als bij de koffie/thee!)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200C. Snijd 4 rondjes uit de bladerdeegplak, rondjes van ongeveer 10 cm. doorsnede. Leg die rondjes met wat ruimte ertussen op een bakplaat. Meng de gemalen amandelen met de suiker, het vanille-extract, de amandelessence en het eiwit. Verdeel het mengsel over de deegrondjes, circa 2 eetlepels per rondje. Laat rondom een rand van 1 cm. vrij. Snijd de peren in de lengte in dunne plakjes, maar laat ze aan de steelkant aan elkaar zitten zodat je ze kunt uitwaaieren. Leg een peerwaaier op elk rondje deeg. Bak de taartjes tot ze beginnen te rijzen, circa 10 minuten, schakel de oven dan terug naar 180C en bak de taartjes goudbruin. Neem ze uit de oven en bestrijk ze met de jam.

vegetarisch

Ingrediënten

4-6 plakjes bladerdeeg, op elkaar, tot één dunne plak uitgerold
50 gr gemalen amandelen
4 el suiker
1 tl vanille-extract
½ tl amandelessence
1 eiwit
2 stevige rijpe peren, zonder klokhuis, in vieren
abrikozenjam aangelengd met een beetje warm water voor de glans

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.