Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pissaladière met venkel (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

De Italianen bedachten de pizza, de Fransen de pissaladière. Pissaladière lijkt eigenlijk op een pizza met gesmoorde uien, ansjovis en zwarte olijven. Wij geven je onze versie. Voor een vegetarische variant vervang je de ansjovis door in reepjes gesneden zongedroogde tomaten.

Ingrediënten

Bij- of lunchgerecht 4 personen:

3 middelgrote uien
1 venkelknol
1 blaadje laurier
1 tak tijm
2 tenen knoflook
5,5 el olijfolie
125 gr bloem
¾ tl gist
2,5 tl zout
ongeveer 25 ansjovisfilets
ongeveer 15 zwarte olijven

 

 

 

Bereidingswijze

Begin met het maken van het deeg. Meng hiervoor in een kom de bloem met 1,5 theelepel zout. Maak een kluitje in het midden en doe hier het gist, 2,5 eetlepel olijfolie en 50 ml water in. Meng met een lepel door elkaar en kneed er dan met je handen in 5 minuten een glad en soepel deeg van. Laat het deeg 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien, halveer ze en snijd in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd het harde hart eruit en snijd het witte deel in dunne plakjes. Verhit de overgebleven 2 eetlepels olie in een ruime pan met dikke bodem op middelhoog. Fruit hierin de uien en venkel met een blaadje laurier, tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en 1 theelepel zout toe. Draai het vuur laag en laat het mengsel 15 minuten onder af en toe roeren zachtjes smoren. Neem de tijd, want je wilt een zacht uienmengsel, geen knapperige uitjes. Het zout zorgt ervoor dat de uien lekker zacht worden en tevens minder snel verkleuren.

Bekleed een bakvorm van 20 bij 20 centimeter met bakpapier. Druk hierop je deeg uit en maak een klein opstaand randje. Verdeel het ui/venkelmengsel, nadat je het laurierblaadje hebt verwijderd, over de deegbodem en plaats 20-25 minuten in het midden van de oven, tot de bodem gaar is. Schik daarna de ansjovisfiletjes in een ruitjespatroon over de uien. Leg in ieder ‘hokje’ een olijf en strooi de tijmblaadjes erover. Plaats de pissaladière nog 5 minuten terug in de oven en serveer daarna direct uit de oven of op kamertemperatuur.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.