Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pistachefalafel in spitskoolwrap (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2019_bew_zomer.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper het uitje en de knoflook. Pluk de blaadjes van de munt en peterselie van hun steeltjes af. Doe ze samen met de pistachenoten, kikkererwten, ui, knoflook, komijn, bakpoeder, bloem en 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine. Zet de keukenmachine 30 seconden aan. Schraap daarna alles wat op de wanden zit naar beneden en zet de keukenmachine nog weer 30 seconden aan, tot alles goed gemengd is maar de textuur nog wel enigszins korrelig is. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het mengsel te droog is. Vorm met je handen 18-20 balletjes van dit mengsel. Maak eventueel je handen een beetje nat. Leg de balletjes in een met bakpapier bekleedde ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en bak de falafels ongeveer 30 minuten in oven. Draai ze tussendoor een aantal keren om zodat ze aan alle kanten goudbruin en knapperig worden.

Haal ondertussen voorzichtig de bladeren van de spitskool los. Leg ze in een kom en giet er kokend water overheen. Laat ze hier zo’n 2 minuten in staan. Giet het daarna af en spoel de bladeren af met koud water, zodat ze mooi groen en knapperig blijven, maar iets makkelijker op te rollen zijn.

Leg de spitskoolbladeren op een bord en zet op tafel. Doe ook al je bijgerechten in kommetjes en zet op tafel. Haal de falafel uit de oven en laat het samenstellen en smullen maar beginnen!

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

Wanneer vrienden komen eten, vinden we het altijd leuk als er nog iets te doen is aan tafel. Daarom maakten wij laatst deze groene pistachefalafels die worden gebakken in de oven. We rolden de falafels in spitskoolbladeren, in plaats van het welbekende pitabroodje. Daarbij zetten we verschillende kommetjes op tafel met verse kruiden, blaadjes sla, lente-uitjes, tomatensalsa en tzatziki (recepten op de site) zodat iedereen zijn of haar eigen wrap samen kan stellen.

150 gr gepelde gezouten pistachenoten (van ongeveer 250 gr ongepelde)
8 takjes munt
8 takjes peterselie
240 gr kikkererwten (uit een blik van 410 gr)
½ ui
2 tenen knoflook
1 tl komijn
1 tl bakpoeder
1 el bloem
4 el olijfolie
1 spitskool

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.