Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pittig-zure champignonsoep, soepspecial! (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2019_bew_herfst.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Dit recept komt van onze culinaire held Yotam Ottolenghi. Zoals we van hem gewend zijn is de ingrediëntenlijst nogal lang, maar laat dat je niet ontmoedigen. Wij maakten deze soep voor ons kerstdiner met vrienden. Je trekt je eigen bouillon en creëert daarmee verschillende smaaklagen die bij onszelf en onze tafelgasten zeer goed in de smaak vielen. Het is dus zeker de moeite waard. Om er nog meer een maaltijdsoep van te maken kun je gekookte noedels toevoegen.

vegetarisch

Ingrediënten

Maaltijdsoep 4-6 personen:

1 el olie
2 flinke uien
3 wortels
6 stengels bleekselderij
6 tenen knoflook
75 gr gember
3 stengels citroengras
12 gedroogde pruimen
3 chilipepers
6 stuks steranijs
2 el sojasaus
6 limoenblaadjes (toko)
1 bosje koriander met de wortels eraan (toko) (of gebruik de samengebonden steeltjes van een bosje koriander ter vervanging)
2 el tamarindepasta (kijk voor meer info op onze website bij het recept van Pad Thai zonder vlees)
450 gr (gemengde) champignons
2 limoenen
160 gr taugé
160 gr sperziebonen
zout en peper

 

 

Bereidingswijze

Hak de uien, wortel, bleekselderij en knoflook grof. Verhit de olie in een grote pan. Bak de ui, wortel, bleekselderij en knoflook 5 minuten op hoog vuur tot de randjes verkleuren. Giet 2,25 liter water in de pan. Hak de chilipeper en citroengras grof. Snijd de wortels van het bosje koriander af en hak de wortels grof. Voeg de citroengras, pruimen, chilipeper, steranijs, sojasaus, kaffir-limoenblaadjes en korianderwortels toe aan de pan. Breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan 45 minuten zachtjes pruttelen.

Zeef de bouillon en schenk het terug in de pan. Je kunt de groenten en andere smaakmakers weggooien of uitzoeken en enkel de wortel en bleekselderij terug in de soep doen. Breng de bouillon opnieuw heel zachtjes aan de kook. Roer de tamarindepasta en het sap van de limoenen erdoor. Snijd (of scheur) de champignons in grove stukken. Snijd de sperziebonen in schuine stukjes van 2 centimeter lang. Voeg de champignons en sperziebonen toe aan de pan en kook 3-5 minuten tot ze net beetgaar zijn. Voeg de taugé toe en kook nog 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep het liefst in warme soepkommen en garneer met korianderblaadjes. 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.