Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pittige aubergine-tomatensaus (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in blokjes van 2-3 centimeter. Bestrooi ze met zout en laat 20 minuten staan. Hierdoor wordt het vocht onttrokken aan de aubergine en wordt de smaak zoeter. Snipper ondertussen de uien en de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes en hak de peterselie fijn. Spoel het zout van de aubergines af en droog ze met keukenpapier. Verhit nu de helft van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de aubergine tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij. Misschien zal je dit in twee porties moeten doen, als de aubergineblokjes niet in een enkele laag in de pan passen. Veeg de pan schoon en verhit de overgebleven olie in de pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de specerijen toe en bak ze 3 minuten tot de aroma’s vrijkomen. Doe de aubergine terug in de pan en voeg de tomaat, suiker, citroensap en 175 ml water toe. Breng aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten, onder af en toe roeren, pruttelen tot alles zacht is geworden. Haal van het vuur, breng eventueel op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.

De saus is in de koelkast 4 dagen houdbaar en is ook koud erg lekker, als onderdeel van Italiaanse antipasti (aperitiefhapjes) bijvoorbeeld. 

vegetarisch

Ingrediënten

Saus of bijgerecht 4 personen

2 aubergines
2 el zout
250 ml olijfolie
2 rode uien
1 teentje knoflook
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen kurkuma
½ tl paprikapoeder
1 snufje cayennepeper
2 tomaten
1 el kristalsuiker
sap van 1 citroen
versgemalen peper
2 el platte peterselie

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.