Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pittige Linzensoep

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Ideale weekendsoep bijv. voor na het sporten of werken in de tuin. 

vegetarisch

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1  winterwortel, in plakjes of blokjes
eventueel 1 rode paprika, in blokjes  
2 el olijfolie
1 blikje tomatenpuree  
1/2  of 1 el chilipoeder  
1/2  el shoarmakruiden
1 liter groentebouillon
1 kruidnagel
2 laurierblaadjes
250 gram rode linzen of 1 blikje linzen (400 gr)
4 el (Griekse) yoghurt

Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook zachtjes aan. Doe de bleekselderij, paprika en winterwortel erbij en bak mee. Roer de tomatenpuree met het chilipoeder en de shoarmakruiden erdoor. Bak nog 2 minuten heel zachtjes en voeg dan al roerend de bouillon en de droge linzen toe. Voeg ook de kruidnagel en laurier toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep daarna in ongeveer 30-40 minuten zachtjes gaar worden. (bij linzen uit een blik is de kooktijd korter, slechts 10 minuten, maar met droge linzen is de soep echt lekkerder) Verdeel de linzensoep over 4 diepe borden en schep in het midden een flinke lepel yoghurt. Lekker met grof volkorenbrood en wat blaadjes koriander.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.