Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Pizza met gekarameliseerde uien en geitenkaas (recept van Barry en Vivian)

Pizza met gekarameliseerde uien en geitenkaas (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Deze pizza aten wij afgelopen zomer in Frankrijk, in een vrij onaantrekkelijk uitziend dorpscafé, wat de enige eetgelegenheid was op loopafstand van onze camping. De pizza overtrof al onze verwachtingen! En dat was niet eens omdat onze verwachtingen laag waren, maar omdat dit een waanzinnig lekkere combinatie voor op een pizza is! Je kunt naar wens prosciutto toevoegen of de pizza garneren met pijnboompitten, rucola of balsamicoazijn. Wanneer je te weinig tijd of zin hebt om zelf pizzadeeg te maken, kun je naanbroden, focacciabrood of kant-en-klare pizzabodems gebruiken.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

Voor het pizzadeeg:
1 snufje kristalsuiker
1 zakje gedroogde gist (7 gr)
2 tl olijfolie en een beetje extra
300 gr bloem en een beetje extra om mee te bestuiven

Voor de topping:
4 middelgrote uien
1 flinke tak rozemarijn
1 teen knoflook
1 el olijfolie
1 el boter
200 gr zachte geitenkaas
2 el honing
zout

Bereidingswijze

Maak eerst het pizzadeeg. Doe 240 ml warm water in een kom. Strooi hier de gist en suiker over en laat 5 minuten staan tot het begint te borrelen en/of schuimen. Roer de olijfolie erdoorheen en doe 300 gram bloem erbij. Schep alles met een pollepel goed door elkaar tot het water geheel is opgenomen. Je hebt nu een droog, korrelig deeg. Zo niet, voeg wat extra bloem toe. Verplaats dit naar een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het deeg 2 minuten tot een elastische bol. Vet een kom in met een beetje olijfolie en leg hier het deeg in. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek 45 minuten rijzen. Duw daarna met je vuist het deeg terug en laat opnieuw 30 minuten rijzen.

Terwijl dat staat te rijzen kun je de 'topping' maken. Snijd de ui in halve ringen. Snipper het teentje knoflook. Rits de naaldjes rozemarijn van de tak en hak fijn. Verhit de olie en boter in een pan op een middelmatig vuurtje. Fruit hierin de ui, knoflook en rozemarijn zachtjes 15 minuten tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Voeg een snuf zout toe zodat de uien niet te veel verkleuren.
Verwarm de oven voor op 220-240°C. Rol het pizzadeeg uit tot 4 middelgrote pizza's of 1 grote plaatpizza. Schep de gekarameliseerde uien erop en laat een klein randje van het deeg vrij. Verdeel de geitenkaas erover. Bak de pizza's 10-15 minuten in de oven, tot het deeg gaar en knapperig is en de geitenkaas gesmolten. Schenk voor het serveren de honing erover.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.