Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Poké bowl met bietjes (recept van Barry en Vivian)

Poké bowl met bietjes (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Poké bowl was dé hit van 2016, overgewaaid uit Hawaï. Inmiddels heeft de trend misschien zijn hoogtepunt alweer gehad, maar dat neemt niet weg dat het lekker is, zo'n kom vol ingrediënten die je normaal vaak aantreft in sushi. We vervangen de rauwe vis, zoals zalm of tonijn, door gepofte bietjes. Het leuke is dat blokjes chioggia bieten zowaar op vis kunnen lijken. De ingrediënten in dit recept zijn slechts een leidraad; leef je vooral uit met knapperige, rauwe of beetgare, dungesneden seizoensgroenten.

 

vegetarisch

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

200 gr sushirijst
1 el rijstazijn
½ el kristalsuiker
400 gr chioggiabietjes
1,5 el olijfolie
1 el sojasaus
1 el limoensap
1 wortel
½ komkommer
1 avocado
1 lente-ui
½ rode peper
250 gr zeewiersalade (kant-en-klaar)
2 el ingelegde gember (sushigember)
1 tl wasabipasta
1 el sesamzaad (zwart, wit, of gemengd)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bietjes en pak elk bietje in met aluminiumfolie. Pof de bieten 1 uur in de oven. Kook ondertussen de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer, als de sushirijst klaar is, de rijstazijn en suiker erdoor en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de wortel in julienne (in luciferdunne reepjes). Snijd de komkommer, lente-ui en rode peper in dunne plakjes. Doe de komkommer in een schaaltje en giet de sojasaus erover. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in plakjes en sprenkel er limoensap over.
Pel de gepofte bietjes. Snijd de bietjes in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Meng de olijfolie erdoor, zodat het mooi gaat glanzen, net als vis. Bouw nu je poké bowl op. Doe onderin een kom de sushirijst. Verdeel alle groenten, zeewiersalade, gember en wasabipasta in groepjes over de rijst. Strooi tot slot de sesamzaadjes erover.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.