Pompoencurry*

Meer info over Pompoen

Deze curry is verrassend makkelijk te maken en heerlijk! Om het gerecht nóg vullender te maken kun je vegetarische gehaktballetjes toevoegen, met rijst erbij is het dan een zeer complete maaltijd. 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

450 gr pompoen, geschild, in flinke blokken gesneden
2 el zonnebloemolie
1 grote ui, fijngesneden
5 cm gemberwortel, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 tl komijnzaad, licht geplet
1 tl gemalen geelwortel
1/2 tl rood chilipoeder
1 1/2 dl kokosmelk
yoghurt
eventueel vegetarische gehaktballetjes

Verhit de olie in een braadpan met een dikke bodem en smoor de ui op laag vuur in 8-10 min glazig. Pureer intussen de gember en de knoflook in een kleine blender of snijd heel fijn. Smoor dit mengsel 2-3 minuten met de ui mee. Voeg komijnzaad, geelwortel en chilipoeder toe en smoor nog 1 minuut mee. Schep de blokken pompoen er zo door, dat ze met het kruidenmengsel zijn bedekt. Giet de kokosmelk erop en stoof de pompoen gaar in 20-30 minuten. Serveer met een schepje yoghurt.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

450 gr pompoen, geschild, in flinke blokken gesneden
2 el zonnebloemolie
1 grote ui, fijngesneden
5 cm gemberwortel, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 tl komijnzaad, licht geplet
1 tl gemalen geelwortel
1/2 tl rood chilipoeder
1 1/2 dl kokosmelk
yoghurt
eventueel vegetarische gehaktballetjes

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?