Dit is een recept uit het kookboek DE GROENE BAKPLAAT van Rukmini Iyer. De lekkerste vega en vegan recepten, allemaal uit de oven.
Recept voor 4 personen
4 rode puntpaprika's, in de lengte gehalveerd en pitjes eruit
1 pot artisjokharten (280 gram), in stukjes
200 gr fêta, verkruimeld
100 gr pijnboompitten
versgemalen zwarte peper
25 gram bladpeterselie, fijngesneden
geraspte schil en sap van 1 citroen
50 gram broodkruimels
1 eetlepel olijfolie
Verwarm de oven voor tot 220C. Leg de gehalveerde paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat waar ze ruim op passen.
Meng de artisjokken met de fêta, pijnboompitten, zwarte peper, peterselie, citroenschil, het citroensap en de helft van de broodkruimels. Schep het mengsel in en over de paprika's.
Strooi de rest van de broodkruimels erover, besprenkel alles met de olijfolie en zet het geheel 30-35 minuten in de oven, tot de paprika's gaar en een beetje geblakerd zijn en de vulling knapperig en goudkleurig is.
Dien heet op en geef er een knapperige salade bij en/of lekker brood.